Bånd - satin / organza / glitter

preload spinner

Pynt med bånd til fest – Satin, silke, glitter, chiffon og organza

Du kan bruge alle typer bånd til alle slags fester, når du skal pynte flot op, og det er lige meget om det i lokalet eller om det er i din bordpynt. Du kan lave de smukkeste dekorationsting ved at tilføje flotte bånd af satin, glitter og chiffon.

De eksklusive og delikate pyntebånd fås på ruller i mange forskellige farver og bredder, så kan helt sikkert finde et, der passer til lige præcis det du skal bruge i pynten.

Pynt op med bånd til festen

Bruger du bånd i din festpynt, så tilføjer du lige en lille ekstra dimension til en flot dekoration, der bliver til en fryd for øjet for dine gæster. Vi kommer her med et par idéer til hvordan du kan bruge de smukke bånd i din pynt.

  • Læg 2 helt smalle satinbånd i forskellige farver ved siden af hinanden og bind dem rundt om servietterne. Sæt et lille vedhæng i, som f.eks. et guld- eller sølvhjerte og eventuelt et bordkort. Du kan også samle båndene i et spænde med similisten, det giver et ekstra luxuriøst udseende. Servietterne kan både stå eller ligge.

  • Bind satinbånd i forskellige farver og længder fast i balloner, som du har sat fast i loftet.

  • Bind glitterbånd eller chiffonbånd rundt om rullede sange.

  • Hæng pompons op i smukke satinbånd – brug gerne en kontrastfarve.

  • Fold stofservietten og bind et bredt dekorationsbånd omkring, pynt eventuelt med en lille blomst eller et smukt blad, som stikkes ned bag båndet.

  • Bind smukke silkebånd fast på 3 eller 5-armede lysestager, det giver et romantisk udtryk, der flot kan matche et farvetema i bordets øvrige pynt. Små rosenhoveder kan eventuelt sættes fast i enden, hvis der ønskes mere effekt i bordpynten og detaljerne.

  • Bind et bredt satinbånd rundt om et bloklys, lav en smuk sløjfe og sæt til knappenål med perlemorshoved fast i knuden for at holde sløjfen på plads.

  • En hvid barnedåbskjole kan dekoreres med et satinbånd i lyseblå eller lyserød for at angive barnets køn. Tynde bånd dekorers på ærmerne ved håndled og en stor sløjfe i et bredere bånd kan pryde brystet med de lange haler hængende ned langs kjolen. Satinbåndet afsluttes med et klip på skrå.

Satin og silkebånd

Silke- og satinbånd ligner hinanden meget. Den store forskel er, at silkebånd er er lavet af naturprodukter og satinbånd er kunstigt fremstillet. Mange omtaler satinbåndet som et silkebånd, da det er udseendet de vil beskrive. Det betyder ikke noget i brugen til festpynt, om det er et silkebånd eller et satinbånd der bruges, men du vil opleve at der er stor forskel i prisen, da naturproduktet er dyrt at udvinde.

Satinbånd laves af produkter med tynde fibre, som polyester, nylon og i nogen tilfælde silke. Det er de tynde fibre, der gør at båndet bliver blødt og glansfuldt. Med sit smukke luksuriøse udseende bliver satinbåndet perfekt til at indgå i fest og borddekoration.

Glitterbånd

De smukke glitterbånd kan købes i guld og sølv. Båndet er lavet af polyester og kan bruges rigtig fint i mange former for dekoration. Glitterbåndet er kun en smule transparent, men er kraftigt og er derfor lidt stift, det holder sig rigtig godt i former til sløjfer, hvor løkken folder sig fint rund uden at blive for slap.

Glitterbåndet kan også gå under navnet lamébånd, og i dette bånd finder du masser af shine til din fest og bordpynt. Det fine bånd har et eksklusivt og funklende udtryk.

Chiffon og organzabånd

Bruger du chiffonbånd i din festpynt, vil du opleve, at materialet er meget let. Chiffonbåndet et semi-transparent og den lethed som båndet tilføjer din bordpynt vil give et romantisk og eventyrligt look. Det lette gennemsigtige bånd har fine kanter, som giver det lidt tyngde. Chiffonbåndet kan også gå under navnet organzabånd, forskellen er dog at organza er lidt mere stift end chiffon, det er dog ikke sikkert, at denne lille detalje vil have indflydelse på din brug af båndet i din festpynt.

Chiffonen er for det meste vævet i nylon eller polyester og kan godt føles lidt ru i overfladen, selvom den har et eksklusivt, let og skinnende udseende.