Favourboxe og poser

preload spinner

Favourbox på festbordet

Favourboxe er blevet meget populære til alle typer af fester de sidste par år. Favorbox eller Favourbox er en lille æske, der gives til gæsten som et tegn på taknemmelighed fra værtens side over at gæsten deltager i fejringen. Giver du en gave til gæsten, er du sikker på, at blive populær blandt dine gæster.

Favourbox til bryllupet

Der findes mange forskellige favourboxe i både farver og størrelser. Til bryllupsgæsten kan du lægge små chokolader, pastiller, bolsjer eller karameller i æsken. På et smukt dækket bryllupsbord vil dekoration med en lille æske i romantisk stil gøre sig rigtig godt. Du finder ofte den romantiske stil i æsker der er laserskåret. Favourboxe der er laserskåret bliver meget elegante og delikate og får et look af nærmest at være i blonde.  Pynt de fine og smukke æsker med et silke- eller chiffonbånd for at tilføje lidt ekstra kant. Den flotte æske vil også tilføje en ekstra dimension til dit bryllupsbord, hvis du sørger for at farve og tema passer til resten af din bordpynt, så den matcher dine blomster, lys og servietter.  Et flot farvespil vil også give dig et storslået festbord, hvor gæsterne kan se du har gjort dig umage.

Favour gaver til bryllupper har en lang historie bag sig og bruges traditionelt i især USA og Canada, men er nu ved at blive meget mere integreret i moderne danske bryllupper. Helt traditionelt fik man tidligere 5 jordanske mandler i en konfektkasse eller indpakket i smukt og elegant stof.  De 5 mandler repræsenterede frugtbarhed, lang levetid, rigdom, sundhed og lykke. Mandlens bitterhed og det søde overtrukne slik er en metafor for det bittersøde et ægteskab kan indeholde.

En gave til konfirmandens gæster

Til konfirmationsfesten et det også blevet en succes at sætte en lille opmærksomhed på gæstens plads. Du kan f.eks. putte konfirmandens yndlings slik i den lille favourbox. Det er også blevet meget populært at få lavet bolsjer med konfirmandens navn og dato. Du kan sagtens putte meget andet mundgodt i æsken, det er kun fantasien der sætter grænsen her. Et lille tip er dog, at de små lækkerier helst skal være pakket ind i papir eller cellofan, så de ikke smitter af eller sidder fast i æsken.

Tænk over, at få sat et smukt bånd på den lille æske, som matcher i farven med lys og servietter i bordpynten, det vil binde dit festbord sammen rigtig flot.

Favourbox og barnedåb

Skal du holde barnedåb, kan du også pynte med søde små favouræsker. Dine gæster vil helt sikkert værdsætte, at du har tænkt på dem og blive glade for at nyde de små lækkerier du byder dem. Hvis du vælger en enkel hvid gaveæske, så kan du nemt pynte den med et blåt, grønt, lyserødt eller rødt bånd.  Du kan hurtigt få en neutral æske til at passe flot ind i din festpynt ved blot at tilføje et silke- eller organzabånd. Pynt eventuelt med et lille vedhæng i båndet, f.eks. et guldhjerte.

Vi håber, at vi med ovenstående idéer, har givet dig inspiration til, hvordan du bruger Favourboxen på dit festbord.