Lysestager

preload spinner

Lysestager i din borddækning

Lysestager kan tage mange forskellige udformninger, og du har her rigtig mange muligheder for at tilføje en ekstra smuk ting til din borddekoration – for det er jo ofte det en lysestage er. Selvfølgelig har lysestagen en funktion med at holde lyset, men oftest er det kun stagelys, som har brug for hjælp til at holde sig oprejst.

Lysestager er med til at præsentere stearinlyset på en flot måde, og får borddækningen til at se fuldendt ud med et ekstra touch af finish. Du kan sætte lysestager på bordet til alle lejligheder, om du holder konfirmation, bryllup, barnedåb eller fødselsdagsfest.

Lysestager med glamour til fest

Skal du holde en stor fest, hvor der gerne må skrues op for glamour og shine, f.eks. til et bryllup eller nytårsfest, så giver kandelabere eller lysestager med arme et flot og eksklusivt look til bordet. Store lysestager med arme og udskæringer af snørklerier og krummeluerer giver et fantastisk dekadent udtryk, og giver en følelse af at være til fest på slottet. I den fler-armede lysestage sætter du de ekstra lange stagelys på 29 cm, det givet et majestætisk udtryk til festbordet.

Du kan vælge at dekorere lysestagerne med krystalkæder, det giver lige lidt ekstra til festpynten. Du vikler nemt de lette kæder rundt om stagens arme, og sætter dem hængende i forskellige længder, så du får et udtryk af romantik og skødesløs rigdom. Kæderne med krystaller er super smukke, når en lysstråle fanger krystallens facetter.

Fyrfadslysestager på festbordet

Et fyrfadslys i en flot holder kan give et magisk lys på dit festbord. Fyrfadstagen bliver en del af festpynten, og du kan fint kombinere den med forskellige holdere samt andre typer af lys.

Fyrfadslysestagen kan være lavet i glas med dekoration som antik sølv eller antik rosaguld. Denne type lysestager findes i mange former og det ser rigtig fint ud, når du kombinerer dem sammen. Den antikke finish gør, at der opstår en spejleffekt på lyseholderen og lyset bliver smukt reflekteret. Vi har både høje og lave fyrfadsholdere og en blandet kombination af disse er et fantastisk set-up til din borddækning, da de ikke fylder særlig meget og derfor nemt kan indgå med resten af din flotte bordpynt. Denne type lyseholder er perfekt at give en hyggelig stemning og dermed få dine gæster til at følge sig godt tilpas.

Den lille lysholder er også smuk i kombination med bloklys og kuglelys. Sæt f.eks. 2 bloklys i forskellig højde og et fyrfadslys i holder sammen i en lille trekant på bordet, og du får et flot udtryk med de forskellige typer af lys. Bloklysene kan du placere på små spejlbakker. Den lille trekant kan placeres med mellemrum ned langs bordet eller som en centerpiece på et rundt bord, eventuelt i kombination med blomster.

Saml lysstager fra genbrug til din festpynt

Du kan få et fantastisk festbord, der bliver en fryd for øjet, hvis du har en masse ensfarvede lysestager til stagelys. Lysestagerne kan f.eks. alle være hvide eller hvad med et utal af lyseholdere i sølv, messing eller tin?

Det kan selvfølgelig være svært, at få mange forskellige lysestager på én gang, men hvis du starter tidligt og holder øje i genbrugsforretninger og på loppemarkeder, så kan du finde mange inden festen til billige penge. Du kan eventuelt aftale med veninder og familie, at de skal holde øje for dig. Husk blot at beslutte dig for et tema, materiale eller farve inden jagten går i gang, så det ikke bliver et uoverskueligt projekt.

Du sætter de mange flotte stager i forskellige højder på midten ned gennem bordet og du vil opleve, at din borddekoration får et overdådigt udtryk. Dine gæster vil helt sikkert også få noget at snakke om, da de mange udtryk dine lysestager har, vil give en historie videre ved bordet.

Efter festen kan du sælge lysestagerne igen eller give dem til genbrug, hvis du ikke ønsker at beholde dem.