Servietter, bordløbere og duge

preload spinner

Servietter og bordløbere på dit festbord

Skal du dække et smukt og festligt bord, så kommer du ikke uden om, at der skal en flot kvalitetsserviet med i din opdækning. Bordløbere er sammen med servietter med til at give en smuk visuel effekt i oplevelsen af dit festbord. Servietter bruges til alle slags fester – barnedåb, konfirmation, bryllup, fødselsdag og reception. Når du har fundet den eller de perfekte servietter, så skal du beslutte dig for, hvordan den skal præsenteres på bordet.

Nogle vil måske mene, at det er lidt ’mormor-agtigt’ med foldede servietter, men ikke desto mindre kan du lave sjove, flotte og kreative foldninger der passer til temaet i festen og Youtube kan hjælpe dig godt på vej her.

Servietter af papir

Der findes et utal af servietter i farver, mønstre, størrelser og kvaliteter, som vi slet ikke drømmer om. Når du skal vælge servietter til din fest, gør det alting nemmere, hvis du tænker over om din festpynt skal bygges op over et farvetema. Skal dine servietter matché i farven til dine lys, bordløber, dug eller noget helt fjerde bordpynt. Papirservietten er på en nem måde let med til at få dit bord til at stråle, blot ved at have en bemærkelsesværdig farve eller at være foldet den på en måde, der vækker din gæsters opmærksomhed. Servietten har en central plads i borddækningen og du kan derfor med små virkemidler få et flot festbord.

Du kan sagtens kombinere forskellige kvaliteter af servietter, men sørg endelig for, at mindst en af dem er en kvalitetsserviet. Det er ikke rart som gæst, at have brug for en serviet til at tørre sig med og fingrene så går igennem, så snart den bliver lidt fugtig. Dunilin servietter er meget kraftige og nok det tætteste du kommer på en papirserviet inden det bliver stof. Ønsker du en kvalitetsserviet, skal du helt sikkert kigge på de smukke Ambiente servietter. De har en mønstret prægning i papiret, der både oser af elegance og eksklusivitet.

Servietter af papir er nemme, at lave flotte dekorationer med på bordet. Er du vild med servietfoldning eller har du fundet en model der er et musthave for at fuldende dit festlook, så er det en god idé, at starte i god tid. Fold servietterne nogle aftener i forvejen og læg dem i en kasse – det vil spare dig for tid på den store dag.  Servietfoldning kan være tidskrævende, men også meget tilfredsstillende, når du får det helt rigtige udseende på din festdekoration.

Du skaber sanseoplevelser ved at vælge dine servietter omhyggeligt. Tag stilling til, om du skal have flere servietter, skal de være ensfarvede og/eller mønstrede og hvilke størrelser skal de have. Skal I spise mad, så skal der mindst være en serviet der er 40x40 cm. Kombinér gerne denne serviet med en eller 2 servietter mere i kontrastfarver og mønstre i størrelse 33x33 cm.

Du kan fuldende din servietdekoration med smukke silkebånd, perleguirlander og vedhæng, det giver en ekstra dimension til festlighederne.

Servietter foldet som en kurv, kan også bruges som dekoration omkring f.eks. et kurvertbrød der indgår i forretten.

Husk, at selvom servietter kan fylde meget i tankerne om din bordpynt, så kan du være sikker på, at dine gæster ser det flotte arbejde du har lagt i dem og deres dekoration. Og ikke mindst er du også sikker på, at dine gæster får brug for servietten under middagen.

Servietter af stof

Servietter af stof ser meget eksklusivt ud på festbordet. Du kan også folde servietter i stof i mange formationer og blot sætte en flot servietring omkring. Du kan også pynte denne type serviet med flotte bånd og perleguirlander i kontrastfarver. Fordelen ved en stofserviet er at den er noget tungere, deraf det mere luksusprægede udtryk og så kan den jo selvfølgelig vaskes og genbruges.

Servietfoldning

Servietfoldning er en stor hobbygenre. Uanset om du vælger en papirserviet eller en stofserviet, så er der mange muligheder for at lave smukke kreationer. Husk dog, som tidligere nævnt, at gå i gang i god tid. Lav gerne de foldede dekorationer i forvejen og stil dem i en kasse. Du kan finde inspiration borddækninger i fanen ’Inspiration’ her på Make It Shine. Du kan også se videoer om servietfoldning på Youtube. Videoer kan være en stor hjælp i processen til at få skabt den perfekte servietdekoration. Husk – Øvelse gør mester.

Bordløber til festbordet

En flot bordløber kan gøre meget for dit festbord. Løberen har ingen praktisk funktion, men den giver farve og dekoration til et smukt bord. Bordløberne fås både i papir, organza, blonder og stof. Vælger du en løber i stof eller blonde, ser det rigtig fint ud, hvis du lader det ligge og folde skødesløst. Pynt herefter med lysestager, blomster, jumboperler eller diamant konfetti.

Du kan vælge at lægge bordløberen ned langs midten af bordet eller at lægge den på tværs, så den deles af 2 personer. Du har mange muligheder for at binde farverne sammen i bordpynten, ved at matche den smalle dug med servietter, lys og blomster.