Stearinlys og kagepynt

preload spinner

Stearinlys i din bordpynt

Med levende lys på bordet er du sikker på at du får lagt en fin stemning for din fest. Vi giver der her nogle tips og idéer til, hvordan du kan bruge lys på forskellige måder ved festlige lejligheder.

Levende lys har alle tider fascineret mennesket. Vi bliver tryllebundet af, hvordan den dansende flamme kan sno sig frem og tilbage.

Skal du holde bryllup, barnedåb, fødselsdag eller konfirmation så skal du sætte flotte lys på bordet og lade dine gæster nyde det smukke syn, der møder dem i din festligt pyntede borddækning.

Stagelys

De smukke lange lys til stage findes i 24 cm og 29 cm. Har du de lange flotte lys på dit bord, vil du opleve at stagelyset er noget alle gæsterne lægger mærke til – det knejser højt og elegant ned langs bordet. Flammen vil fange alle gæsterne på et tidspunkt, da den befinder sig i øjenhøjde.

Sørg for at have et par ekstra lys i baghånden, så du bevarer den flotte stemning ved bordet selvom i sidder der længe, og festen måske varer til langt ud på natten. Lysene på 24 cm har en brændetid på ca. 5 timer, hvor de lidt længere lys på 29 cm har en brændetid på ca. 8 timer.

Vælger du et mere neutralt lys i farverne hvid eller metallic pearl (perlemor), behøver du ikke tænke så meget på, om dine lys matcher blomster og servietter. Ønsker du derimod at binde farverne sammen i din bordpynt, så brug farverne i lysene til at gå igen i blomster, servietter, favourboxe, konfetti og andet bordpynt.

Flydelys

De søde flydelys er noget helt specielt. Lys og vand er en dragende balance vi ikke kan få øjnene fra.

Fyld en stor bred skål med stor åbning eller en høj vase i gennemsigtigt glas med vand. Du kan fylde vandperler, perler uden hul, diamant konfetti, perleguirlander eller blomster i vandet og så lægge flydelys på toppen. Klart glas er at foretrække, da effekten var vand og lys bliver størst i denne type. Det bliver en fryd for øjet og så smukt for dine gæster, når de sidder og nyder festen ved bordet.

Flydelys kan selvfølgelig også bruges som et helt almindeligt lys uden vand. Sæt f.eks. det lille fine lys på en spejlplade sammen med kuglelys og bloklys.

Da flydelys er relativt små, så er deres brændetid selvfølgelig også derefter. De hvide på 5 cm kan brænde ca. 3 timer og de farvede med diameter på 4 cm har en brændetid på ca. 2 timer. Det er vigtigt du har brændetiden med i dine overvejelser, når du skal beslutte, hvor mange lys du skal bruge til din fest.

Kig i vores fane med inspiration til hvordan du kan bruge flydelysene i din bordpynt og ikke mindst, hvordan du kan bruge vores varer efter festen i dit hjem.

Bloklys og kuglelys

Lys kommer i mange størrelser og faconer. Bloklys og kuglelys har lang brændetid – selvfølgelig alt afhængig af hvilken størrelse du vælger. Et kuglelys på 6 cm har en brændetid på ca. 8 timer, hvor et stort rundt lys på 8 cm har en brændetid på 20 timer. Kuglelysene fås med forskellige overflader, der hver især giver noget forskelligt til din borddekoration.  Du kan vælge imellem overflade med mat, lak eller metallic skær.

Med bloklys i festpynten, har du brændetid til mange timer. Vores tykke kvalitetslys fås i 3 forskellige størrelser og kan brænde mellem 20 og 30 timer. Du kan bruge lysene hjemme efter festen, da de ofte slet ikke når at blive brændt ned til festen. Sæt f.eks. flere sammen på et stort lysfad.

Du kan bruge både kuglelys og bloklys i brede klare vaser (uden vand). Dekorer med diamant konfetti eller store perler uden hul. Du skal bare sørge for, at diameteren på glasset er bred nok til at lyset kan få ilt, så det ikke begynder at sode eller slukke.

Det ser også rigtig godt ud, hvis du sætter flere kuglelys eller bloklys sammen i forskellige størrelser ved siden af hinanden. Kombinér farverne med servietter, perler eller diamant konfetti.

På de tykke bloklys kan du binde et fint silkebånd eller organzabånd i en kontrastfarve. Du kan sætte båndet fast med en knappenål med perlemorshoved eller bruge et spænde med similisten.

Fyrfadslys

Et fyrfadslys på festbordet skaber også dejlig hygge. Sætter du lyset i en fyrfadsholder af antik sølv eller rosa guld (fattigmandssølv, som det også kaldes), så får du en festlig og eksklusiv dekoration på dit bord. De små lysestager har spejleffekt i den flotte overflade og flammen vil derfor give en levende effekt til din festpynt.

Lysholderne kan bruges igen og igen i forskellige sammenhænge. Efter festen kan du sætte mange i en vindueskarm og det vil se flot ud med et dansende lyshav om aftenen.