Krystaller og diamanter

preload spinner

Krystaller og diamanter i din festpynt

Du kan bruge de flotte krystalkæder, vedhæng og konfetti til alle typer af fester – f.eks. bryllup, konfirmation, barnedåb og fødselsdag. Det er kun et spørgsmål om, hvordan du tænker de smukke sager ind i din festpynt. Der er mange anvendelsesmuligheder og vi vil her give dig gode ideer og tips, så du kan blive inspireret til, at få de flotte krystaller og diamanter i akryl med til din fest.

Diamant konfetti i bordpynten

Diamant konfetti fås i mange forskellige farver, som giver dig mulighed for, at matche dem fint ind i resten af din bordpynt. Diamanterne fås i mange størrelser og det ser flot ud, hvis du sætter forskellige størrelser ved siden af hinanden.

Du kan få rigtig meget effekt af de små juveler, hvis du lægger dem på en spejlplade. Ud over at de vil reflektere lyset smukt, så ser det også ud som om, der er dobbelt så mange. Sætter du nogle store kuglelys eller bloklys på en spejlbakke, så får du en fin dekoration ved at lægge de fine diamanter rundt om.

Det giver også et smukt eksklusivt spil på dit flot opdækkede bord, hvis du ”smider” krystaller tilfældigt (hvilket det jo helt sikkert ikke er) rundt om glas og bordkort. Diamanterne signalerer overskud og elegance, og dit festbord bliver med disse små virkemidler trukket op på et helt nyt niveau.

De fine konfetti diamanter kan også bruges i klare vaser med blomster. Ønsker du at bruge dem sammen med stearinlys, kan du lægge dem i stor klar vase eller hurrycane lysestage og sætte et kuglelys eller bloklys oven på. Vær dog opmærksom på, at lyset kan  få ilt, så det ikke soder. Helt enkelt kan du også bruge et stort rundt vinglas og lægge krystallerne her i. Du lægger herefter et lille kuglelys eller et flydelys oven på.  Flydelyset kan evt. bruges med vand.

I fanen ’Inspiration’ , kan du se billeder af, hvordan de glitrende krystal konfetti kan indgå i din bordpynt.

Krystalkæder og vedhæng i festpynten

De smukke krystalguirlander og prismevedhæng giver noget helt specielt til din fest. Kommer dine guirlander op og hænge omkring lysestager, ned fra grene eller en blomsteropsats og bliver fanget af lyset, så giver det en fantastisk effekt. Det er let at få krystallerne op og hænge, brug en ramme til blomsteropsater og de kan nemt sættes på her. Du kan enten sætte dem fast i den medfølgende krog eller du kan tage krogen af og sætte kæden fast i den ring, der er mellem krystallerne. Krystallerne er lavet i akryl og er skåret med facetter, så de kan sagtens fange et flot lys og give stemning til festen. Det er også meget nemt at pynte med krystaller i akryl, da de ikke vejer så meget, som dem der er udført i glas.

Skal du bruge dekoration med et romantisk udtryk, så skal du hænge en pompon i enden af den lange krystalkæde. Det ser superflot ud, hvis du hænger mange guirlander, pompons og bånd op. Denne form for dekoration er også rigtig flot at bruge udendørs i træerne, f.eks. til en havefest.

De lange kæder og facetterede prismer gør sig smukt godt til en bryllupsfest, hvor du ønsker et eksklusivt, romantisk og elegant udtryk. Mix gerne forskellige vedhæng – de mange udtryk fra forskellige ornamenter giver variation i din dekoration.

Grene med wire og facet krystaller

I din bordpynt kan du bruge de smukke grene med wire og flotte krystaller på mange måder. Du kan folde og bøje den lange guirlande med de facetterede krystalperler, præcis i den retning du ønsker. Den lange gren kan ligge alene og pynte på et langt stykke af bordet eller du kan vikle dem om en LED lyskæde med roser. Med et langt stykke bordpynt har mange af dine gæster noget smukt at kigge på under middagen.

Du får også et flot udtryk i din bordpynt, hvis du pynter krystalgrenen med fine bånd i satin eller organza. Brug bånd der matcher dine lys, servietter og blomster, så får du på denne måde bundet farverne i din bordpynt smukt sammen i en helhed.

Grenen med de facetterede perler kan også bruges omkring servietter. Du klipper blot grenen i stykker med de ønskede længder og folder den herefter omkring servietten. Pynt eventuelt med et efeublad eller en blomst. Der er stadig mange små grene på din servietring, og sørg for at få dem spredt lidt ud, så de giver et spil hen over servietten.

Grenene med krystaller på wire findes i flere varianter og også som en gren med perlemorsperler.

Bordkort og bordnummer med stor diamant

De store diamanter på 4x4 cm har en lille skåret kant i, så du kan sætte et bordkort i med gæstens navn. Du kan også bruge den store krystal som holder til et bordnummer – det viser flot og elegant, hvor dine gæster skal sidde. Det pynter også flot omkring en buffet med mange små retter. Du kan her skrive, hvad de forskellige lækre retter indeholder, det er både praktisk og smukt.

Brug din bordpynt efter festen

Hos Make It Shine gør vi meget ud af at fortælle dig, hvad du kan bruge festpynten til bagefter. Det kan komme til at koste lidt, hvis du gerne vil pynte rigtig fint op til en stor fest, men så er det jo skønt, hvis du også kan bruge den købte bordpynt senere.

De smukke krystal guirlander og vedhæng med prismer kan bruges til, at lave en flot dekoration af til jul. Sæt et bundt troldegrene i en vase eller hæng grenene op i loftet i fin tråd eller silkebånd. Pynt grenene med de flotte krystalkæder med vedhæng i forskellige højder. Bind små sløjfer af satinbånd på grene og ornamenter eventuelt sammen med din yndlingsjulepynt.

Grenen med de små facetterede krystalperler har et øje i den ene ende. Du kan hænge den op uden på døren med sløjfer til jul, og de flotte perler vil nu gøre sig som iskrystaller. Du kan også lægge den lange gren med krystaller på en spejlbakke og lade den pynte rundt om nogle flotte bloklys – det kunne f.eks. være som adventslys.